În data de 3 noiembrie, 2020 a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”. Proiectul este implementat de Fundaţia „Alături de Voi” România, în parteneriat cu Academia de Administrare Publică şi Fundaţia „Ecoul Cernobîlului” din Republica Moldova şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România – Moldova 2014-2020. Durata proiectului este de 18 luni şi se va derula în perioada 1 octombrie 2020 – 31 martie 2022.
Proiectul are misiunea de a promova impactul economiei sociale / antreprenoriatului social cu privire la dezvoltarea economică şi îmbunătăţirea calităţii vieţii omenilor din regiunea transfrontalieră. Prin implementarea acestui proiect, se va contribui la dezvoltarea programelor comune specifice de antreprenoriat social, programe ce stimulează creativitatea, inovaţia şi cetăţenia activă în rândul a 470 de actori relevanţi activi în domeniu, din regiunea transfrontalieră România-Moldova. În acest sens, vor fi create centre de resurse transfrontaliere în domeniul economiei sociale / antreprenoriatului social, în Iaşi, România şi Chişinău, Republica Moldova.
La eveniment au participat: Oleg Balan, Rector al Academiei de Administrare Publică; Angela Achiţei, Preşedintele Fundaţiei „Alături de Voi” România; Natalia Hasan, Preşedintele Fundaţiei „Ecoul Cernobîlului” din Republica Moldova; Alexandru Stratan, Director al Institutului Naţional de Economie; Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova; Marius Toth, Ministru Plenipotenţiar, Responsabil - Asistenţă pentru Dezvoltare, Ambasada României în Republica Moldova; Vasile Vulpe, Şef Diecţie, Ministerul Economiei şi Infrastructurii; Dinu Manole, Şef Direcţie Relaţii Internaţionale şi Dezvoltare.
Natalia Hasan, Preşedintele Fundaţiei „Ecoul Cernobîlului” Republica Moldova, partener pe proiect a menţionat: ,,Acest proiect are impact puternic la nivelul regiunii transfrontaliere. Obiectivul principal constă în asigurarea creșterii economice și îmbunătățirea vieții persoanelor din grupurile de risc, în special a persoanelor cu dizabilități, prin dezvoltarea abilităților specifice în domeniul economiei sociale/antreprenoriatului social. Rezultatele proiectului vor fi pregătirea specialiștilor în domeniul antreprenoriatului social: formatori, manageri în întreprinderi sociale, manageri de proiect, și a speciliștilor asistenți în întreprinderile sociale și întreprinderi de inserție, ONG-uri, mass-media. Aduc mulțumiri și înalte aprecieri partenerilor de dezvoltare, partenerilor pe proiectul ,,Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”, Fundației ,,Alături de Voi” România, Academiei de Administrare Publică, Ministerului Economiei și Infrastructurii și Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii”.