Activitatea Fundaţiei ”Ecoul Cernobîlului” a fost lansată în aprilie 1997 ca o reacţie fermă la înrăutăţirea dramatică a indicilor de sănătate a populaţiei, în urma problemelor socio economice şi a degradării mediului. Explozia reactorului de la SAE Cernobîl a exercitat o influenţă nefastă asupra naturii şi omului, efectele sale cumulându-se în statistici deloc îmbucurătoare, numărul celor afectaţi de radiaţia ionizantă indirectă crescând în progresie geometrică.
Fundaţia „Ecoul Cernobîlului”, încă de la înfiinţare, şi-a propus o misiune complexă, şi anume creşterea calităţii vieţii atât a copiilor şi tinerilor cu diverse forme de dizabilitate, cît şi a familiilor acestora. Filozofia fundației noastre este incluziunea, având la bază credinţa că toate persoanele sunt egale în drepturi şi ar trebui respectate şi valorizate.
Fundația „Ecoul Cernobîlului” este membru reţelelor:
- Alianţa ONG-urilor pentru persoanele cu dizabilităţi din R. Moldova;
- EASPD, Asociaţia Europeană de Prestare a Serviciilor Sociale pentru Persoanele cu dizabilităţi.
În rezultatul proiectelor desfăşurate, Fundaţia „Ecoul Cernobîlului” a dezvoltat o reţea viabilă de parteneriat cu asociaţii de profil din municipiile Chişinău şi Bălţi şi din raioanele Edineţ, Soroca, Ungheni, Călăraşi, Criuleni şi cu cele două reţele menţionate mai sus la care se adaugă şi organizaţia internaţională Green Cross Switzerland.
Afilieri:
- Membrul Platformei Consultative a Societății Civile pe lângă Parlamentul Republicii Moldova
- Vice- Președinte a Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social pe lângă Ministerul Economiei Republicii Moldova
- Membrul Consiliului National pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati pe lângă Guvernul Republicii Moldova